Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kauppa on ollut auki nyt muutaman viikon ja olette ottaneet sen hienosti vastaan, kiitos siitä. Minulle esitetään usein kysymyksiä kauppaan ja sen perustamiseen liittyen, joten voisin nyt vastata yhteisesti tänne blogin puolelle niihin useimmin esitettyihin pohdintoihin. 🙂

Mistä idea verkkokaupan perustamiseen?

Sisareni Laura ehdotti verkkokaupan perustamista. Verkkokauppa on nykyaikainen, kaikille saatavilla oleva ja palvelee asiakasta joustavammin kuin kivijalkakauppa. Toki tavaroiden hypistely jää pois, mutta ostoksia voi tehdä mihin vuorokaudenaikaan vain. Lisäksi pidän itsenäisestä työskentelystä ja tykkään puuhastella myös iltaisin ja öisin, minkä kauppani nyt mahdollistaa.

LikeDesign-sisustusalustat

Kauanko mietit verkkokaupan perustamista ennen kuin toteutit sen?

Ehkä 3 päivää. En ole jahkaaja-tyyppiä. 😀 Mielestäni kokeilemisen arvoisia ideoita täytyy kokeilla, ei siinä hirvittävästi mitään menetäkään.

Mistä löydät myytävät tuotteet?

100 % verkosta. Eniten yhteydenottoja olen saanut Naisyrittäjien kautta, johon laitoin ilmoituksen ennen kaupan perustamista. Etsin siinä suomalaisia, mielellään ekologisia tuotteita, joita ei ole myynnissä isoissa tavarataloissa vaan ne ovat pienempien yritysten tuotteita. Myös täällä Tuikekauppa.fi:ssä voi ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja sitäkin kautta voidaan mahdollisesti aloittaa yhteistyö.

Haluan ottaa kauppaan myyntiin vain sellaisia tuotteita, joiden valmistajien arvomaailma kohtaa omani kanssa ja jotka voisin kaikki periaatteessa ostaa itsellenikin. Joskus aloite tapahtuu somekanavien kautta; näen esimerkiksi Instagramissa kiinnostavia tuotteita ja otan yhteyttä niiden luojaan.

Piparmintun Sydän-pussukat

Miten sinulla riittää aika?

Mielestäni aikaa riittää aina niihin asioihin, jotka kokee itselleen rakkaiksi ja tärkeiksi. Jos näin ei ole, täytyy karsia sieltä vähemmän tärkeistä. Minulle on tärkeää työllistää itse itseni, valita työaikani ja työllistää välillisesti myös muita suomalaisia. Kun olen valinnut yrittäjyyden, olen tehnyt tietoisen päätöksen luopua jostakin muusta aikaa vievästä. Kun työ on mukavaa, se ei läheskään aina edes tunnu työltä.

Onko verkkokaupan tekeminen vaikeaa?

Ei, jos apuna on asiantunteva kaveri, kuten minulla sisareni. 🙂

Kuinka erotutte muista verkkokaupoista?

Pyrin siihen, että erotumme palvelulla. Olen mm. jo lukuisia toimituksia vienyt asiakkaille henkilökohtaisesti ilman asiakkaille koituvia kuluja. Hauskin tilanne oli, kun sunnuntaina tehty tilaus oli asiakkaan kädessä 42 minuutissa – asiakkaan ilme oli näkemisen arvoinen. Haluan ilahduttaa, yllättää, piristää ja auttaa ihmisiä parhaani mukaan, henkilökohtaisella otteella. Siksipä kaupassamme on tarjolla esimerkiksi ilmainen lahjapaketointi.

Mukavia kevätkelejä Tuikekaupan ystäville toivottaa kauppiaanne Anna

PS. Aivan pian valikoimamme täydentyy Suomessa suunnitelluilla LuinSPA-kylpyhuonetekstiileillä. Olehan kuulolla!

 

Lisää luettavaa

0 kommenttia